Tratament Naturist Alopecie ( caderea parului)

1. Ce este alopecia?

2. Simptomele Alopeciei.

3. Cauzele Alopeciei.

4. Tratament Naturist.

1. Ce este Alopecia?

Alopecia reprezintă caderea părului. Căderea părului poate fi cauzată de diferite motive, inclusiv deteriorarea firului de păr sau foliculi. Infecţiile fungice pot cauza, de asemenea, caderea părului.
Există două tipuri principale de alopecie. Când sistemul imunitar al organismului atacă din greşeală foliculii de păr şi provoacă căderea firelor de păr, se numeşte alopecia areata. Părul poate cădea în pâlcuri pe tot pe corpul.

Alopecia androgenetică, pe de altă părte, este un fel de pierdere a părului care este moştenită. Părul de pe cap se subţiază şi cade. La bărbaţi, acest lucru se numeşte tip masculin de pierdere a părului, la femei, este numit tip feminin de cădere difuză a părului.
Aproximativ 60 % dintre persoanele cu alopecie androgenică sunt bărbaţi. Pierderea părului cauzată de alopecia androgenetică este permanentă.

2. Semnele şi Simptomele Alopeciei

Simptomele de alopecie pot include:
· Modelul masculin de cădere a părului: subţierea sau pierderea completă a părului de la frunte şi partea de sus a capului;
· Modelul feminin de cădere difuză a părului: O subţiere treptată a părului, mai ales pe partea de sus a capului. Zona frontală, de obicei, rămâne intactă.
· Alopecia areata: fire de păr rupte, sau fire de păr îndepărtate cu uşurinţă; una sau mai multe zone rotunde sau ovale de chelie.

 

3. Care sunt cauzele alopeciei?

Vârsta;
Genetică;
Boală;
Unele medicamente, cum ar fi chimioterapia;
Malnutriţia;
Tulburări autoimune, în caz de alopecia areata;
Stresul;
Igiena defectoasa a parului;
Vopsirea sau coafarea parului foarte des.

4. Tratament Naturist Alopecie – Caderea Parului

Masuri igienice:

– parul va fii pieptanat si periat zilnic, evitandu-se manevrele brutale;
– parul va fi spalat in mod regulat, la 2 – 7 zile (in functie de gradul de seboree) cu sampon cu gudron:
– capul va fi tinut, in sezonul cald, chiar pe ploaie sau pe vant, in permanenta descoperit;
– evitarea fumatului si a stresului.

Alimente de evitat: grasimi (mai ales animale), conserve, oua, organe, fainoase, cafea, bauturi alcoolice

Produse naturale CaliVita recomandate în alopecie(caderea parului):

Rhodiolin (1-1-1 inainte de masa; 3 luni continuu; relaxeaza sistemul nervos central si periferic prin cresterea nivelului de serotonina supranumita „hormonul bunei dispozitii”, stopand astfel extinderea zonelor de alopecie prin asigurarea unui calm emotional).

Pro Selenium (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, este antioxidantul specific mentinerii sanatatii parului combatand caderea si devitalizarea firelor de par).

Protect 4 Life (1-0-1, dupa masa; 3 luni continuu; stimuleaza circulatia periferica, asigurand o buna vascularizare a pielii capului si implicit a radacinii parului).

Stress Management B Complex (1-1-0 inainte de masa) – complexul de vitamine B din compozitie ajuta la refacerea scalpului, a tegumentelor, a pielii si parului.

– samponul Silk and Shine de la CaliVita.